Rooting en jailbreaking, is het de moeite?

De meeste smartphones zijn redelijk goed wanneer je ze aankoopt. De echte doe het zelvers zijn niet tevreden met de aanpasbaarheid van hun smartphone. Je achtergrond en ringtone aanpassen zijn maar kleine prutsen. Je smartphone kan veel meer, zowel op gebied van hardware en software.

Daarvoor is er natuurlijk een oplossing. IPhone gebruikers kunnen hun toestel jailbreaken en Android gebruikers kunnen hun toestel rooten. Het technische proces erachter is redelijk verschillend. Uiteindelijk doen ze beide ongeveer hetzelfde, ze geven je volledige toegang tot je smartphone.

Laten we beginnen met Apple.

yySQe

IOS blokkeert standaard alle apps die niet zijn goedgekeurd door Apple. Het is ook niet mogelijk om je bestanden te doorzoeken op een IPhone. Daardoor kan je de opslag ruimte die je overhebt niet gebruiken als USB flash drive. Vanaf je IPhone gejailbreaked is zijn al die beperkingen verleden tijd.

Je kan de look en feel van je IPhone helemaal veranderen zoals jij het wilt. Je kan alle apps instaleren die je maar wil, ook degene die niet zijn goedgekeurd door Apple. Alle folders in je IPhone zijn ook beschikbaar en daardoor kan je je toestel ook gebruiken als USB stick. De toepassingen zijn eindeloos, van klassieke game emulators tot thema’s. De mogelijkheden zijn eindeloos.

De Android variant is rooting.

essential-apps-after-rooting

Android kan de bovenstaande toepassingen allemaal al zonder root toegang. Waarom zou je dan rooten? Omdat je dan nog meer mogelijkheden hebt! Je kan apps automatisch laten werken, dit kan zeer handig zijn. Je kan zelfs je toestel sneller laten werken dan ervoor. De meeste mensen gebruiken het eerder om de bloatware van hun gsm te kunnen verwijderen. Al die standaard apps van bijvoorbeeld Samsung die niemand gebruikt, die kan je dan makkelijk verwijderen.

Klinkt dit interessant voor jou? Wees dan voorbereid op wat werk. Met google search zal je al veel te weten komen over het proces. Enige technische kennis is toch vereist om dit correct uit te voeren. Wees er ook van op de hoogte dat er risico’s aan verbonden zijn. De programma’s die je toestel jailbreaken of rooten maken gebruik van gaten in de beveiliging van de software. Houd er ook rekening mee dat dit je garantie verloopt wanneer je dit doet.

Ik heb zelf ook mijn Android smartphone geroot.

Ik vond het persoonlijk veel werk omdat je met veel technische details rekening moet houden. Maar eens alles is gebeurt is het wel handig, ik kan manueel een back-up nemen van mijn gegevens. Ik kan letterlijk alles aanpassen naar mijn zin. Ik raad het aan als je er de tijd en goesting voor hebt. Het is niets noodzakelijk dat je mist maar eens je het hebt is het wel een luxe.

13 thoughts on “Rooting en jailbreaking, is het de moeite?

 1. I was curious if you ever considered changing the page layout of your blog?

  Its very well written; I love what youve got to say. But maybe you could a little more in the way of content so
  people could connect with it better. Youve got an awful lot of text for only having 1
  or 2 images. Maybe you could space it out better?

 2. would like to talk about this industry over a three-hour coffee session, provide us
  a ring or Tweet us (@Mabbly ). We would certainly
  like to speak more!

 3. Admiring the time and energy you put into your site
  and detailed information you present. It’s
  good to find a blog every once in a while that isn’t the same old rehashed information. Great
  article! I’ve bookmarked your website and I’m adding your RSS feeds to my
  Google account.

 4. Fantastic posts from you, man. I’ve understand your stuff and you are just
  too wonderful. I in fact like what you have here, particularly
  like what you are stating and also the way in which you say it.

  You make it entertaining. I can’t wait to read more of your articles.
  This is actually a very good site.

 5. I think this is among the most vital info for me. And I am glad
  reading your article. But wish to remark on some
  general things, The site style is great, the articles are
  actually great : D. Good job, cheers.

Comments are closed.