Upgraden van IPhone 6 naar IPhone 6S? Yes!

De nieuwe IPhone 6s is een zeer interessante smartphone. Op het eerste zicht lijkt het exact op de IPhone 6. Het lijkt wel een goedkope marketing truc om de mensen een nieuwe IPhone te laten kopen. Maar niets is minder waar.

Technische verbetering a volonté.

Buiten het nieuwe roze model is er niets veranderd aan het exterieur van de IPhone 6s. Als technologie fanaat ben ik persoonlijk meer geïnteresseerd in de binnenkant van de smartphone, de paardenkracht! In dit geval hebben ze ervoor gezorgd dat de S voor snelheid staat. Met hun nieuwe A9 chip is dit geen probleem. Ook de GPU heeft een stevige upgrade ondergaan. Dit verbeterd niet alleen de game ervaring maar ook om video’s en andere beelden te verwerken.

Om multitasking iets sneller te maken hebben ze 2 gig ram geheugen voorzien in plaats van 1 gig ram geheugen. Een upgrade die ze al veel eerder hadden moeten uitvoeren bij vorige modellen. Maar ja, beter laat dan nooit.

Nu het grote verkooppunt van de IPhone 6S is zeer indrukwekkend. Apple maakt gebruik van een nieuwe nvme SSD controller. In mensen taal betekent dit dat het geheugen van de IPhone (16,64 of 128 gig) dubbel zo snel werkt als dat van andere smartphones. En dan hebben we het niet over de goedkope smartphones, het geheugen werkt 2 keer zo snel als gelijkaardig geprijsde smartphones.

iphone1iphone2

Het verschil van snelheid is effectief merkbaar in dag dagelijks gebruik, zeer indrukwekkend Apple!

De nieuwe Force Touch is een leuke toevoeging aan het systeem. Maar tot nu toe is het eerder een leuk trucje in plaats van iets nuttig dat je veel gaat gebruiken. De tril functie is ook op punt gesteld. Als je IPhone 6S in je zak trilt zal dit merkbaar zijn maar niet storend. Als de IPhone op een tafel ligt zal je niet het typische tril geluid horen, dit is een aangename aanpassing voor mijn oren.

Er is nog ruimte voor verbetering.

Het is natuurlijk niet alleen rozengeur en maneschijn. Het multitasking scherm voor te wisselen tussen apps die al geopend zijn is zeer slecht. Ik dacht dat we met Windows vista wel begrepen dat zijwaarts scrollende apps naast elkaar een slecht idee was. Blijkbaar is Apple het daar niet mee eens.

Als je een iemand wilt bellen kan je de nummer ingeven. Als je de nummer ingeeft komen er geen suggesties voor mogelijke contacten waarvan de nummer begint met dezelfde cijfers. Als ik bijvoorbeeld 04 ingeef op mijn Android Smartphone dan komen alle contacten te voorschijn met 04. Dit is een functie die Apple dringend eens moet bijschaven. Ook de batterij is weer redelijk slecht, maar dat is altijd zo en wordt blijkbaar ondertussen al aanvaard.

De camera van is geüpgraded van 8 megapixel naar 12 megapixel. Deze verandering is niet echt merkbaar. De foto’s zijn iets beter maar niet heel veel. Dat neemt natuurlijk niet weg dat de foto’s van De IPhone 6 al zeer goed zijn. Voor 99% van het publiek zullen de foto’s aanvaardbaar zijn.

Eindelijk een IPhone die de moeite waard is.

In conclusie heeft Apple weeral niets nieuws gemaakt. Ze hebben geen nieuwe camera uitgevonden, ze hebben ook geen SSD geheugen uitgevonden. Ze hebben bestaande technologieën op een zeer efficiënte manier gecombineerd en dit zorgt voor een zeer indrukwekkend toestel. Als je dit toestel koopt mag je er zeker van zijn dat het nog enkele jaren duurt vooraleer je een reden vindt om een nieuwe te halen.